kontantkort

Annonse


Anonyme kontantkort er OK

kontantkortHos mobiloperatøren NetCom trenger man ikke registrere seg med navn og adresse når man kjøper kontantkort. I følge Dagens Næringsliv har samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll tatt til ordet for registrering av kontaktkort-kundene.I mobilbransjen hevdes anonymiteten å ha vært en av de sentrale faktorene for at kontantkortet har blitt et så populært produkt, ikke bare hos folk flest men også hos kriminelle.

Vil ikke tvinge
Men PT vil likevel ikke innføre tvangsregistrering, opplyser det i et brev til Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

– Vår samlede vurdering er at kjøperne av forhåndsbetalte SIM-kort ikke kan pålegges nummerregistrering eller etterregistrering, sier seniorrådgiver Arne Dag Hestenes i PT til Dagens Næringsliv.

Ber vurdere
Men tilsynet har bare vurdert problematikken med anonymitet i forholde til teleloven.

Annonse


– Samferdselsdepartementet bør se nærmere på problematikken hvis politikerne mener det er andre hensyn enn forholdet til teleloven som skal ivaretas, sier Hestenes.PT mener formålet med registrering må være at brukerne rask og enkelt kan finne fram til andre mobilbrukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse