Bubb, Howard

Annonse


Intel kjøper Dialogic

Bubb, Howard

Dialogic er markedsleder (64%) når det gjelder å produsere åpne telekom- og datatelefonikomponenter som forsyner datamaskinene med tale- og faksfunksjoner. Med Dialogics programvare kan Windows NT-servere fungere som kommunikasjonsservere.

Dialogic overalt!
Komponenter fra Dialogic finnes blant annet i Ericssons nye NT-baserte Next Call Center, i de PC-baserte hussentralene fra Ara i Oslo, i Lucent-utstyr og i kommende produkter fra Alcatel.

I mars kjøpte Microsoft 5 prosent av Dialogic, mot at Microsoft fikk integrere serverprogrammet Dialogic CT Media i Windows.

Annonse


PC som hussentral
Nå vil Intel overta Dialogic for å utstyre sine brikker med kommunikasjonskomponenter, og påskynde bruken av serverbaserte taleapplikasjoner via Internett.

– Intel-baserte servere skal danne grunnlag for e-handel og kommunikasjon i integrerte telefoni- og datanett, sier Intel-sjefen Craig Barrett.

Intel på shopping
Dialogic blir nå et heleid datterselskap av Intel. Selskapet, som ble grunnlagt i 1983, har hovedkvarter i New Jersey, 1200 ansatte og en omsetning på 2,3 milliarder kroner.

Intel kjøper Dialogic kontant for 6,1 milliarder kroner. I mars kjøpte de Level One Communications for 15 milliarder kroner, og i november Shiva for 1,5 milliarder kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse