Annonse


Tyskerne invaderer England

Engelske The Times skriver at tiden er i ferd med å renne ut for Ron Sommer, topplederen i Deutsche Telekom.

– Den mislykkete avtalen har ført til at han sitter igjen uten strategi, uten venner, og med en skrape fra sitt eget styre, heter det i den velrenommerte avisen.

Problemer for Sommer
Forholdet til samarbeidspartneren France Telecom har kjølnet, og selskapets toppleder Michel Bon har truet Deutsche Telekom med erstatningskrav på nærmere fire milliarder. Spørsmål stilles om fremtiden til alliansen Global One.

Sommers problem var at diskusjonen om en fusjon med Telecom Italia skjedde direkte med Telecom Italias leder Franco Bernabe, og at styret først ble informert i ettertid. Ryktene gikk på at Sommer ville gå av på styremøtet sist torsdag, men at han slapp med kritiske kommentarer.

Annonse


Sommer kommer fra Sony Europa, der han hadde langt større frihet til manøvrering.

Styrket utfordrer
For å gjøre vondt verre så vil en fusjon mellom Telecom Italia og Olivetti også hjelpe det tyske medieselskapet Mannesmann, som er med på å finansiere Olivettis oppkjøp.

Mannesmann kom inn i telemarkedet i 1990, men har raskt bygget seg opp til å bli Deutsche Telekoms største utfordrer. Selskapet har 6,5 millioner abonnenter i Tyskland.

Kjøper Sprint?
Alternativene er nå enten å kjøpe det britiske mobilselskapet One2One, mener The Times. Problemet er at Mannesmann også skal være interessert i dette selskapet. Ryktene har gått tidligere om at Deutsche Telekom er interessert i å kjøpe det amerikanske teleselskapet Sprint.

– Vi er i samtaler med flere store konsern, og også noen mindre selskap. Vi har som spesielt mål å få foten innefor på det britiske markedet, og også å sikre vår posisjon i USA, sier Sommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse