Neeb, Morten

Annonse


Konkurrenter refser Telenor

Neeb, Morten

Beskyldningene hagler over Telenor. Både Telia og Tele 2 mener at myndighetene må gripe inn for å hindre at Telenor utnytter sin posisjon som netteier.

Skviser
– Samtrafikkprisene er basert på de samme midlene Telenors kunder bruker. Det er derfor klart at den sterke trafikkveksten og kostnadsreduksjonen som telenettet har må resultere i lavere samtrafikkpriser, sier seniorrådgiver Morten Neeb i Tele 2 i en pressemelding.

Tele 2 mener at det bare er Telenor som kan tjene penger på fasttelefoni i dag, hvis Telenor ikke senker sine samtrafikkpriser. Telia som i likhet med Tele 2 ble tvunget til å innføre lokaltakst i hele landet er også forarget over Telenors prispolitikk.

Annonse


PT megler
Seksjonssjef Randi Pundsvik i Post- og teletilsynet bekrefter at de har mottatt mange henvendelser fra Telenors konkurrenter.

– Hvis partene ikke blir enige om samtrafikkpriser etter forhandlinger, vil vi gå inn som megler i konflikten, sier hun til ITavisen.

I motsetning til i Danmark valgte Samferdselsdepartementet å ikke gå inn for å frigjøre aksessnettet (local loop unbundling). Dette gjør at netteieren (Telenor) i stor grad kan kontrollere konkurransen, ved å skvise marginene mellom kunde og konkurrent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse