Annonse


Alle slipper til hos Nokia

Tanken er at du skal kunne ta med deg mobilPC med radiomodem og stole på at det vil fungere alle steder du har behov for å jobbe, enten det er innen arbeidsstedets fire vegger, på hotellrom eller flyplasser.

Satser hardt
Nokia har bestemt seg for å satse hardt på trådløse Internett-løsninger, i første omgang basert på Ethernet-standarden for trådløse nett. Standarden heter 802.11 og lar Nokia tilby en hastighet på 2 Mbit pr sekund.

I neste omgang kommer en raskere variant av 802.11, med hastighet på 11 Mbit/s. Både 3Com, Breezecom og RadioLAN har allerede valgt å satse på denne raskeste versjonen – og flere kommer etter.

Overalt
– Mobiltelefoni er i dag en teknologi du kan ta med deg overalt: Du regner med at telefonen skal fungere når du ønsker å ringe til noen, uansett hvor du er, sa Nokia-sjef Pekka Ala-Pietalä da selskapet lanserte sine mobil-løsninger, som de har døpt Global IP Mobility.

Annonse


– Mobildata er noe helt annet. Det vet alle som har sittet på hotellrom eller flyplasser og forsøkt å koble seg opp mot Internett. Men det er Nokias mening at mobildata vil bli et enormt marked hvis det blir like enkelt å bruke og like standardisert som mobiltelefoni, sa Ala-Pietalä.

– Det vi nå lanserer, er første skritt på veien mot dette. Håpet er at uavhengige operatører etter hvert vil sette opp basestasjoner der folk ferdes, slik at man koble seg opp mot Internett fra for eksempel hotellrom eller flyplassenes avgangshaller – uansett hvem som måtte ha levert ditt radiomodem eller basestasjonen det skal kobles opp mot, sa Ala-Pietalä

Første generasjon
I første omgang tilbyr Nokia to hardware-produkttyper; Nokia C020/C021 Trådløse LAN-kort og Nokia A020 Trådløst LAN Access Point. Det siste er en liten boks som settes opp på veggen og som fungerer som bro til lokalnett.

– Med en slik boks på plass, kan man koble opp 30 samtidige brukere, sa Nokias IP-sjef Pekka Lundmark på pressekonferansen. – Og hvis man får flere brukere, er det bare å sette opp enda en Access Point på veggen.

Prisen pr. LAN-kort er anslått til om lag 295 dollar (2.500 kroner) for PC-kortet og 1.295 dollar (8.000 kroner) for aksesspunktet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse