Deskillustrasjon

Annonse


Fastlinjemonopolet brytes

Deskillustrasjon

På Interop i Las Vegas i forrige uke kunne William Esrey, toppsjef i amerikanske Sprint, fortelle at fremtidens Internett vil være basert på tre aksessmetoder: ADSL, trådløs Internett og kabel-TV.

Ingen kabler
I Norge ser det ut til at TV-kablene vil ha en liten sjanse, så lenge Telenors egen Avidi er en av de viktige aktørene. Men på de to andre områdene, ADSL og trådløs Internett, har det skjedd ting i det siste som innebærer at Estrins spådom vil slå til også her til lands.

Nye aktører tar opp konkurransen med Telenor på begge områder; og for første gang blir Telenors reelle fastlinjemonopol oppløst.

Annonse


Innen nyttår
Innen utgangen av året vil Telia Norge ha bygd ut sin trådløse Internett-aksess i de fleste store byene i Norge, helt opp til Tromsø i Nord, basert på teknologi fra Gemsys.

Internett-leverandøren Eunett kan tilby en tilsvarende tjeneste i Oslo, mens Tele2 på sin side vil tilby ADSL i de samme markedene hvor Telenor etter hvert tilbyr det.

Felles for alle disse tjenestene er at de vil bli rimeligere for kundene enn det man i dag må betale til Telenor, samtidig som tjenestene som regel også vil bli enklere og mer fleksible når man snakker administrasjon og drift.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse