Annonse


ElTele hjelper aviser

ElTele Østfold står for overvåking, drift og vedlikehold av den nye tjenesten, melder Newswire.

Avtalen omfatter leie av fastlinjer, drift og vedlikehold av linjene, leie, drift og vedlikehold av servere, Internett og E-post tjeneste.

Mediakonsern
Østfoldpressen er Østfolds største mediakonsern. Konsernet omfatter Moss Dagblad, Fredrikstad-Avisa Demokraten, Sarpsborg Arbeiderblad, Rakkestad Avis, TV Østfold og Marker Avisbyrå.

I tillegg omfatter ElTele-avtalen Indre og Øvre Smaalenenes Avis, Halden Arbeiderblad og Media Øst på Lillestrøm som trykker avisene. 11 lokasjoner er knyttet sammen i fellesnettet.

Annonse


Utvidet avtale
For et drøyt år siden satte Østfoldpressen ut sin sambandstjeneste mellom avisene og trykkeriet i Lillestrøm til ElTele Østfold.

Denne avtalen er stadig blitt utvidet. Nå arbeides det med å innlemme en felles tjeneste for telefoni, kontorautomasjon, interne nett og noen andre tjenester i systemet.

– Jeg kjenner ikke til liknende stordriftsavtaler på IT-siden i Østfold, sier markedskoordinator Arne Hippe i ElTele Østfold til Newswire.

Tidligere ble ferdige sider og annet redaksjonelt stoff sendt fra avisene til trykkeriet over det faste linjenettet, mens alt nå vil bli samlet i et eget system. Over 200 avissider sendes daglig over ElTeles linjer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse