Nokia vs Ericsson

Annonse


Mobiltelefoner som kommer

Nokia vs EricssonITavisen gir deg her en oversikt over hvilke mobiltelefoner som er i kjømda. Nedenfor finner du en liten beskrivelse av telefonene som er på vei og når de forventes å være i butikken.

Ericsson
Ericsson har planer om å komme ut av hengemyra. Med fire nye mobiltelefoner skal Ericsson ta igjen forspranget til Nokia og Motorola.

T18 er en telefon for den erfarne. T18 har blant annet talestyrt oppringning som en av funksjonene og er allerede kommet i butikken. R250 er en støtsikker og vanntett telefon i GoreTex. Passer ypperlig for eksempel for båtentusiaster som er lei av å få ødelagt telefonen fordi den har fått litt sjøsprøyt. Du finner den i butikken etter sommerferien.

T28 er profftelefonen, som automatisk registrerer at den brukes i bilen. Dermed øker styrken på ringesignalet slik at du kan høre det gjennom trafikkstøyen. Dette er Ericssons letteste telefon (omkring 95 gram). Forventes å være i salg på sensommeren.

Annonse


A1018 er en typisk ungdomstelefon. Når den kommer i butikken i begynnelsen av juni kan du velge mellom fem forskjellige farger.

Motorola
Motorola har ikke planer om å komme med så mange telefoner i den nærmeste tiden.

L7089, som forventes å være på markedet i månedsskiftet mai-juni, er en telefon for proffbrukeren i og med at den kan brukes både på 900- og 1800-nettet i tillegg til at den kan brukes på 1900-nettet i USA.

Nokia
Nokia regner med å slippe sin modell 7110 i løpet av sommeren. Telefonen er allerede etterspurt og du må nok være kjapt ute om du skal ha av første forsyning.

Telefonen ble lansert på GSM World Congress i Cannes i februar og er en såkalt WAP-telefon, som er myntet på proffbrukere først og fremst. Med denne telefonen kan du for eksempel surfe på Internett.

Bosch
Bosch har så langt i år ikke kommet med noe nytt på mobilfronten. Men i begynnelsen av juni finner du to nye modeller i butikkhyllene.GSM 509 kommer til å bli en telefon for ungdom og eldre. GSM 509 kommer i fire farger.

GSM 909 skal overta for 908-telefonen som kom på høstparten i fjor. Telefonen er beregnet på proffbrukere.

Sony
Sony har omtrent vært fraværende på det norske markedet den siste tiden. Men nå lanserer de sin CMD-C1. Den har blitt kalt en høflig telefon siden du ved bare ett enkelt tastetrykk kan skjerme din omgivelser for ringelyder og tastelyder.

CMD-C1 retter seg mot unge, image-søkende mennesker mellom 16 og 35 år.

Panasonic
Panasonic forventer å komme med to telefoner i løpet av høsten GD30 og GD90. Telefonene er forholdsvis like og har blant annet innebygd vibrasjonsvarsling og klokke med alarm.

GD90, som er Panasonics topptelefon kommer med programvare for dataoppkobling, har omkring 180 minutter taletid og er mindre enn GD30.

Samsung
Samsung har nylig presentert sin første GSM-telefon for det norske markedet med sin SGH-600. I løpet av året har Samsung lovt at de skal komme med fire nye telefoner hvorav minst to av dem skal være tobåndstelefoner.

Alcatel
Alcatel oppgraderer sin One Touch-serie til å fungere i både 900- og 1800-nettet (tåbåndstelefoner/dual band).

Alcatel kommer med sin One Touch Easy i løpet av sommeren. Tidligere har de sagt at multimediatelefon (eller WAP) – OneTouch Pocket – kommer i september i år. I tillegg lover Alcatel at de kommer med minst tre nye tobåndstelefoner i løpet inneværende år.

Siemens
Siemens har allerede lansert sin C25 – en telefon for førstegangsbrukeren. I juni kommer sannsynligvis storebroren S25.

S25 kan by på blant annet disse funksjonene: større skjerm enn C25 – med farge, vibrasjonsringing og muligheter for infrarød overføring.

Siemens kommer sannsynligvis også med en ny telefon nærmere jul, men neste år kommer visstnok til å bli mer spennende med tanke på mobiltelefoner.

NEC
NEC hadde bra suksess med sin DB2000 som kom på senvinteren.

Allerede til sommeren er de ute med en ungdomstelefon som de kaller DB500. Det spesielle med denne telefonen er at du kan få laget et eget deksel, for eksempel av hunden din ved å sende bildet via Internett.

Mot slutten av året har NEC planer om å komme med DB4000 og DB4500. Forskjellen på disse telefonene, som er ment for proffbrukeren er at DB4500 har aktiv flipp.

Philips
Både tobåndstelefonen Genie og GSM 900-telefonen Savvy, som har eurokalkulator, biorytme-kalender og bilder som du kan sende sammen med dine tekstmeldinger er å få kjøpt i butikken nå.

Utpå høstparten kommer imidlertid Philips med et par nye telefoner. En kun for GSM 900 og en tobåndstelefon.

Se også:

  • Finn mobiltelefonen som passer best for DEG
  • De billigste, letteste, største og beste mobiltelefonene

    Annonse


  • Annonse


    Annonse


    Annonse