Hopp til navigasjon Hopp til innhold

De første Bluetooth´erne

OSLO: De første prototypene av Bluetooth-produkter begynner å se dagens lys. Hva med en klokke (med avtalebok), som automatisk oppdaterer avtalekalenderen på PCen din når du er innom kontoret?

Bluetooth - håndfri
Ericsson har blant annet bygd inn en PDA (personal digital assistant) i en klokke som kan få tilgang til, og er i stand til, å oppdatere informasjon fra Microsoft Outlook når den er innenfor rekkevidde av en Bluetooth-basert PC.

Dette betyr at hvilke som helst avtaler du har registrert i din PDA mens du har vært utenfor kontoret automatisk oppdateres i den elektroniske dagboken når du kommer tilbake til kontoret.

Flere kommer
Men Ericsson er ikke alene. Sammen med japanske Casio har de utviklet et kamera med innebygd Bluetooth-funksjonalitet slik at du kan ta bilder og umiddelbart sende dem hvor som helst i verden ved hjelp av en mobiltelefon.

Det svenske selskapet C Technologies har utviklet en liten penn (C Pen) med et innebygd digitalt kamera som ved hjelp av OCR (Optical Character Recognition) leser inn den teksten som føres over av pennen. Den kan lagre opp til åtte megabyte med informasjon (tilsvarende 3.000 sider med tekst).

Bluetooth utvider bruksområdet for denne pennen ved at teksten automatisk kan overføres til en Bluetooth-basert PC.