Freeserve (logo)

Annonse


Internett – helt gratis!

Freeserve (logo)Freeserve er den første Internett-tilbyderen i Storbritannia. Og etter det Telecom Revy erfarer, kan det også tyde på at er de første i Europa, som tilbyr gratis nettaksess, e-post, webhotell, programvare og kundeservice.

Det eneste man betaler for er lokaltakst på telefonen. Og som Freeserve sier selv:

– Man må vel være enige i at om man betaler sju kroner i timen får man god valuta for pengene.

På toppen
Selskapet Freeserve eies av den store datakjeden Dixons i Storbritannia, og har steget raskt og høyt på den britiske netthimmelen.

Annonse


Fra de startet i september i fjor har de allerede fått 1,3 millioner kunder og topper listen over tilbydere i Storbritannia. De har også mer enn 150 prosent flere kunder enn nestemann på listen: America Online, som ikke akkurat er noen lettvekter.

Og når den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley Dean Witter regner med at Freeserve vil ha bortimot fem millioner abonnenter (24 prosent av markedet i Storbritannia) før 2004 ser man konturene av noe stort.

Stort potensial
Potensialet til å tjene penger er såpass at verdien på selskapet er anslått til å ligge på mellom to og fire milliarder pund (henholdsvis 24,28 og 48,56 milliarder kroner).

Det kan kanskje virke rart på de fleste med tanke på at selskapet bare hadde rundt ni millioner pund (109 millioner kroner) i inntekter i fjor, men selskapet får jo flere og flere kunder.

Inntekter
Du lurer kanskje på hvordan de tjener penger, når de gir bort alt gratis? De får betalt fra annonsører og e-handelsaktører utfra hvor lenge brukerne er på Freeserves portaltjeneste og utfra hvor mye de handler derfra.

I tillegg får de en andel av telefoninntektene, samt litt på supporttelefon. Når sant skal sies er det vel snakk om noe mer enn litt inntekter med tanke på hvor raskt selskapet vokser.

Ikke låst
Man skulle tro at brukerne ble tvunget til å bruke spesialtilpasset programvare, eller at man måtte være så og så lenge på selve portalen. Men neida. Man kan surfe hvor man vil, når man vil.

Man får med en nettleser når man registrerer seg, men man kan bytte den ut med den programvaren man helst vil bruke, helt enkelt.

Knuser SOL
Det flotte med tjenesten, bortsett fra at den er gratis da selvfølgelig, er at selve portaltjenesten er glitrende. Masse bra stoff og områder.

Det blir som en britisk versjon av vår egen Scandinavia Online (SOL), men mye større.

Her finner du portalen: http://www.freeserve.co.uk/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse