Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Pengeregn på Tele1

Foto: Jørgen berner RossI februar fylte Tele1 Europe kassen med 210 millioner, fra en emisjon i USA. Siden dette har selskapet jaktet på en såkalt ”junk bond” (høyrisiko obligasjon) med milliardverdi.

London kaller
Leman Brothers og Morgan Stanley har med hell tilrettelagt for en høyrisiko obligasjon på 150 millioner dollar og 100 millioner euro, melder Finansavisen.

– Opprinnelig var planen å hente inn 150 millioner dollar, men interessen var så overveldende at vi hentet inn ytterligere 120 millioner dollar, sier Lars Windfeldt til Finansavisen.

Pengene skal brukes til å videreføre den ekspansive satsingen i Europa.Selskapet fokuserer på å levere virtuelle nett, PBX og sentralbordtjenester. Tele 1 Europe retter seg i hovedsak mot mellomstore og store bedrifter via direktesalg.

Mobil vekst
Den 1. februar fikk Tele 1 Europe adgang til Telias mobilnett i Sverige. Den svenske Post- og Telestyrelsen ga Tele 1 Europe lov til å tilby GSM-tjenester, og det ble inngått en avtale med Telia Mobil.

Selskapet er allerede i gang med forhandlinger om å tilby mobiltjenester via Telenor Mobil.

– Vi vil tilby mobiltjenester i Sverige til høsten, og håper å kunne tilby mobiltjenester i Norge før årsskifte, sier adm. direktør Pål Vegard til ITavisen.

Norske investorer
Tele1 Europe startet opp i Sverige i 1995, og har i dag kontorer i Oslo, Bergen, Stockholm, Gøteborg, Malmö, Ørebro og København. Selskapet har over hundre ansatte, med hovedvekt i Sverige.

Den største eieren per i dag er Providence Equity Partners INC. Styreformann Lars Windfeldt sitter med om lag 10 prosents andel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse