Annonse


Nye spill for Linux

Operativsystemet Linux har vunnet millioner av brukere. Mye av veksten skyldes at programvaren er gratis og distribueres fritt via Internett. Allerede i januar kunne Loki Entertainment Software lansere det første kommersielle spill for Linux-brukere-«Civilization: Call to Power». Nå står tre nye for døren.

Tre bestselgere
Ny kan Linux-fans kose seg tre anerkjente spill uten å måtte kjøre i gang Windows.

Myth er et prisbelønt strategispill, der du kan bekjempe de udødelige Soulbrights legioner med sverd, bomber og trolldom.

Railroad Tycon lar deg ta del i utbyggingen av jernbaneindustrien i slutten av 1800 tallet og fram til moderne tid. Her vil du oppleve problemer som krig og global oppvarming i byggearbeidet.

Eric’s Ultimate Solitaire er en klassiker for kortspillere. Her kan du bryne deg på 23 ulike versjoner av Solitaire, med et bredt utvalg av bakgrunnsmusikk.

Ikke bare servere
– Linux er ikke bare for servere. Mange av de mer enn 10 millioner Linux brukerne vil spille spill på deres operativsystem. For å dekke dette behovet lanserer Loki et utvalg av spill, sier Adm. direktør Scott Draeker i Loki Entertainment Software.

Etter hvert som stadig flere applikasjoner blir tilgjengelig vil også antallet brukere øke. Tungvekterne som IBM, Intel, Dell og Compaq har etter hvert omfavnet Linux-alternativet.

Glem Windows
I følge deres informasjonssjef Linda Marcus er selskapet allerede i forhandlinger med fem til seks etablerte spillaktører. Med muligheter for royalities og uten nevneverdig risiko, lar produsenten Loki utvikle eksisterende bestselgere for Linux.

– Mange Linux-programmerere har installert Windows fordi Linux ikke har støttet spill fra butikkhyllene. Nå klarer de seg kun med Linux, sier hun til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse