Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye spill for Linux

OSLO: Kun noen måneder etter at det første kommersielle Linux spillet ble lansert, kommer tre nye spill for den åpne plattformen.

Operativsystemet Linux har vunnet millioner av brukere. Mye av veksten skyldes at programvaren er gratis og distribueres fritt via Internett. Allerede i januar kunne Loki Entertainment Software lansere det første kommersielle spill for Linux-brukere-«Civilization: Call to Power». Nå står tre nye for døren.

Tre bestselgere
Ny kan Linux-fans kose seg tre anerkjente spill uten å måtte kjøre i gang Windows.

Myth er et prisbelønt strategispill, der du kan bekjempe de udødelige Soulbrights legioner med sverd, bomber og trolldom.

Railroad Tycon lar deg ta del i utbyggingen av jernbaneindustrien i slutten av 1800 tallet og fram til moderne tid. Her vil du oppleve problemer som krig og global oppvarming i byggearbeidet.

Eric’s Ultimate Solitaire er en klassiker for kortspillere. Her kan du bryne deg på 23 ulike versjoner av Solitaire, med et bredt utvalg av bakgrunnsmusikk.

Ikke bare servere
– Linux er ikke bare for servere. Mange av de mer enn 10 millioner Linux brukerne vil spille spill på deres operativsystem. For å dekke dette behovet lanserer Loki et utvalg av spill, sier Adm. direktør Scott Draeker i Loki Entertainment Software.

Etter hvert som stadig flere applikasjoner blir tilgjengelig vil også antallet brukere øke. Tungvekterne som IBM, Intel, Dell og Compaq har etter hvert omfavnet Linux-alternativet.

Glem Windows
I følge deres informasjonssjef Linda Marcus er selskapet allerede i forhandlinger med fem til seks etablerte spillaktører. Med muligheter for royalities og uten nevneverdig risiko, lar produsenten Loki utvikle eksisterende bestselgere for Linux.

– Mange Linux-programmerere har installert Windows fordi Linux ikke har støttet spill fra butikkhyllene. Nå klarer de seg kun med Linux, sier hun til ITavisen.