Sony Aibo robothund

Annonse


Robotvalp fra Sony

Sony Aibo robothund

Etter å ha bootet opp, begynner Aibo dagen med å gjespe, strekke og bevege seg livaktig rundt på gulvet.

Når du snakker, legger Aibo hodet på skakke og lytter. Deretter kan du be den om å hente en ball som ligger på gulvet, ta den i munnen og gi den til deg. Den digitale vov-voven kan dessuten håndhilse og gjøre andre triks.

Humørsyk hvalp
Aibo har evnen til å lære. Dessuten har den ”følelser”. Lyder, bevegelser og fargene i ”øynene”, viser om den er lykkelig eller trist, angrende eller redd. Humøret påvirkes av stemningen i rommet, og den oppmerksomhet den får.

Annonse


Hvis Aibo er sur, kan den gå til ordrenekt! Hvis den er i topphumør, viser den noen triks og synger en liten sang!

Valp med RISC-prosessor
24 Sony-utviklere skal ha brukt fem år på å lage Aibo. Den nye vov-voven inneholder en 64-bit 100 MHz RISC-prosessor, 18 motorer, gyroskop, mikrofon, høyttaler, øyne som oppfatter farge og avstand, oppladbart batteri med 1,5 timers levetid, og minne plassert i halen. Minnet kan tas av, koples til PC-en og programmeres.

Kanskje kan Aibo oppføre seg som en dobermann?

20.000 kroner, takk!
Navnet Aibo er både et akronym for Artificial Intelligence Robot, og en omskriving av det japanske ordet aibou (kamerat).

I juni kommer Aibo i salg i Japan og USA. Det første kullet teller bare 5.000 valper som koster 20.000 kroner stykket. Valpene kan bare bestilles via nettsiden www.world.sony.com/robot/. Her finner du også små videosnutter som viser Aibo i aksjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse