Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia inn i Russland

OSLO: Nokia har tegnet en avtale med den russiske GSM-operatøren VimpelCom. Nokia vil blant annet levere svitsjeutstyr og base stasjoner til selskapet som er delvis eid av Telenor.

Mobilbølgen skyller over hele verden. Russland med sin enorme befolkning er i ferd med å bli et satsingsområde for flere teleselskaper.

Russisk flaggskip
VimpelCom er Russland største mobiloperatør og hadde ved årsskifte 124.000 abonnenter. Telenor investerte i desember i fjor 25 prosent i selskapet.

VimpelCom opererer GSM og digitale AMPS-mobilnettverk i byen Moskva og regionen rundt storbyen. Mobilselskapet holder en lisens som dekker cirka 100 millioner personer(68% av befolkningen i Russland).

Vårløsning
Selskapet har rapportert om et ras av nye abonnenter i vår månedene. I april satte selskapet ny rekord med 15.000 nye mobilkunder. Det anslås at selskapet i dag har passert 150.000 kunder.

VimpelCom er det første russiske selskapet som ble notert på Wall Street-børsen november 1996. Børsverdien er i underkant av 4 milliarder. Til sammenligning er verdien på NetCom cirka 12 milliarder.

Stikkord: Mobil