Gerstner, Louis

Annonse


E-handel for 150 milliarder

Gerstner, Louis

Under et foredrag for finansanalytikere i New York, fortalte Gerstner at 35 milliarder kroner av omsetningen i første kvartal var internettrelatert (salg via nettet, konsulenttjenester, installasjon og nettrelatrert programvare).

Nettsalg av varer og tjenester utgjorde i alt 19,5 milliarder kroner i første kvartal. Big Blue regner med at det vil utgjøre 80-115 milliarder i 1999.

Få vil tjene penger
IBM har forlengst gjort e-handel til sitt satsningsområde. Nå er altså en fjerdedel av omsetningen relatert til Internett. IBM tjener også penger i motsetning til de fleste andre Internett-selskapene:

Annonse


– De er som ildfluer som gnistrer før stormen, sa Gerstner som antok at: – Kanskje en eller to av dem vil tjene penger!

Størst på nett
IBM genererer mer omsetning og suverent mer fortjeneste enn alle de største Internett-selskapene til sammen. Etter to år med lav vekst, økte IBMs omsetning med 15 prosent i første kvartal.

Analytikerne regner med en vekst på drøye 10 prosent i 1999, tilsvarende en omsetning på 700 milliarder kroner. Fortjenesten økte med 42 prosent i første kvartal. Siden 21. april har IBMs aksjeverdi økt med en tredjedel.

Bedre og bedre
I løpet av første kvartal har IBM forbedret resultatene på de fleste av sine forretningsområder, og veksten har vært større enn forventet. Ifølge Gerstner har ikke IBM merket noe til at kunder utsetter investeringer i påvente av År 2000-løsninger.

Han venter kraftig etterspørsel etter alle slags tjenester i begynnelsen av neste år.

PC-en er ikke død
IBM sliter imidlertid med sin produksjon av minnebrikker, og Gerstner sa IBM kanskje ville avvikle denne produksjonen. PC-omsetningen økte imidlertid med 50 prosent første kvartal:

– Vi kommer til å fortsette PC-produksjonen en god stund, sa Gerstner som nylig påsto at PC-en var død.

Venter på Wal-Mart
Gerstner mente at e-handelen først ville ta av når storkonsernene for alvor tok nettet i bruk til å salg og kommunikasjon med sine kunder:

– Amazon.com er interessant, men bare vent til supermarkedkjeden Wal-Mart kommer, sa Gerstner. IBMs nettsalg var i fjor fem ganger større enn Amazon, sa Lou Gerstner til finansanalytikerne i New York.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse