IBM 36 GB harddisk

Annonse


36 GB harddisk fra IBM

IBM 36 GB harddisk

IBMs har utviklet nye, lynraske harddisker med 36, 18 og 9 GB kapasitet. De nye Ultrastar-diskene fra IBM spinner med 10.000 omdreininger i sekundet og har en søketid på bare 4,9 millisekunder. IBM hevder at dette er de aller raskeste harddiskene på markedet.

De hittil største PC-diskene har 25 GB kapasitet, 7.200 omdreininger i sekundet og søketid på 9 millisekunder.

UltraStar klar i juni
Bruksområdet for de nye harddiskene er i første rekke audio, video, animasjoner og grafikk, store databaser og transaksjonsprosessering (kredittkort etc.).

Annonse


Ultrastar-diskene har opptil 8 MB bufferminne som bidrar til å øke ytelsen. Ultrastar 36ZX og 18LZX som nå under utprøving hos Dell og andre PC-produsenter, er klare til levering i juni.

Den store, 36 GB harddisken vil koste om lag 15.000 kr i USA, mens 18 GB-disken koster 10.000, og 9 GB 6.000 kr.

Ny verdensrekord
Omtrent samtidig med lanseringen av de nye harddiskene, kunngjorde IBM at de også har satt ny verdensrekord i lagringstetthet og doblet sin gamle rekord.

IBM har pakket dataene så tett at de får plass til 20,3 milliarder bits eller 2,5 milliarder bytes på hver kvadrattomme, tilsvarende to filmer med TV-kvalitet eller 2.500 bøker!

3,5 ganger høyere tetthet
De nye harddiskene har 3,5 ganger høyere lagringstetthet enn de mest kompakte harddiskene som IBM produserer for bruk i bærbare PC-er. Disse harddiskene kan lagre 6 milliarder bits per kvadrattomme. Også de nye diskene er beregnet på bruk i bærbare maskiner.

Teknologien er foreløpig bare demonstrert i laboratorier, og vil ventelig ta 2-3 år før den resulterer i salgbare produkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse