Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft øker lønna

TELEGRAM: Microsoft øker grunnlønn og aksjeopsjoner til de fleste av sine 30.000 ansatte, for å beholde gamle medarbeidere og rekruttere nye.

Microsoft-ansatte 1977

Microsoft frykter at mange potensielle nye medarbeidere ikke lenger anser programvaregiganten som den beste fremtidige arbeidsgiveren, og at de i stedet velger små Internett- og databedrifter, skriver Wall Street Journal Europe. Avisen siterer intern e-post fra Microsoft.

Øker grunnlønna
Microsoft vil øke grunnlønna fra 50 til 65 prosent av gjennomsnittet i programvarebransjen.

Det innebærer at Microsoft-medarbeiderne nå vil få høyere lønn enn to tredjedeler av sine konkurrenter i de samme slags jobbene.

Millionær-bedriften
Microsoft har skapt flere dollarmillionærer enn noen annen bedrift i historien, men fremtidsutsiktene er ikke lenger så gyldne.

De nyansatte har ikke fått del i den utrolige veksten i aksjekursen. Nå er aksjekursen skyhøy, samtidig som at Microsoft venter lavere fremtidig vekst.

Velger Internett og e-handel
Mange programutviklere, programmerere og markedsførere har konkludert med at mindre konkurrenter i Internett- og e-handelbransjen tilbyr mer lukrative betingelser.

Arbeidsløsheten i programvarebransjen er under 1 prosent, mens den gjennomsnittlige arbeidsløsheten i USA ligger på 4,3 prosent.