IBM Aptiva E Series

Annonse


IBM satser smått

IBM Aptiva E Series

Detter er bedrifter med mindre enn 100 ansatte; som regnes som svært lite i USA. Internett og Web kommer til å bli kjerneområder for satsingen.

Vil selge Aptiva
IBM kommer i første omgang til å bruke om lag 756 millioner kroner (100 millioner dollar) på denne kampanjen, som kommer til å rette seg mot kunder som i USA først og fremst er blitt tatt vare på av direktesalg-selskaper som Dell og Gateway.

Selskapet ønsker å sørge for at selskapets PC-er i Aptiva-familien også skal få innpass i næringslivet i tillegg til hjemmemarkedet.

Annonse


Webaktiviteter
En av hjørnesteinene i den nye kampanjen er ”CustomConnections”, som IBM kaller et redskap for å organisere et selskaps webaktiviteter.

Det skal ifølge IBM for eksempel bli mulig for et selskap å utvikle løsninger for personifiserte nyhetsutsendelser. Man skal kunne bruke Internett til markedsundersøkelser og man får tilgang til informasjon om PR, toll og avgifter, og andre juridiske og finansielle ressurser.

For de som har fulgt med i IBMs strategi de siste par årene, er det vel ingen overraskelse at tilgang til løsninger for e-handel også hører med.

Vokser raskt
Nå er ikke det noe nytt for IBM å selge til småbedrifter, noe de mange norske bedriftene med AS/400 på plass kan vitne om. Men det nye er at selskapet for første gang har analysert hele markedet, som ifølge IDC har en verdi på 378 milliarder kroner (50 milliarder dollar) i USA og om lag 1,06 billioner kroner (140 milliarder dollar) på verdensbasis.

Veksten i SME-markedet er ifølge IBM omtrent tre ganger raskere enn veksten i det generelle teknologimarkedet.

For de virkelig små
De første ferdige pakkene som tilbys i USA heter IBM Small Business Internet Solution og Client/Server Network Solution.

Den første inkluderer en Aptiva PC med modem, IBM Internet Connection Services, IBM Startup for e-business og Home Page Creator programvare.

…og de litt større
Client/Server Network Solution skal gi en nøkkelferdig nettverksløsning for litt større bedrifter og inkluderer blant annet en IBM Netfinity server, Lotus Domino Intranet Starter Pack, og annen nødvendig programvare så som nettverkskort, backupløsninger, en hub, og modemforbindelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse