Annonse


Java-skrivebordet kommer

Foruten tilgang til interne applikasjoner, dokumenter, elektronisk post og kalendere, gir i-Planet også tilgang til eksterne applikasjoner og fungerer uansett hvilket grunnsystem som benyttes.

Tilgang til alt
– Med i-Planet er det like naturlig å ha tilgang til alle dokumenter og applikasjoner via webben som det er å kontrollere sine talemeldinger på en telefon, sier markedssjef Terje Biringvad i Sun Norge i en pressemelding.

Ifølge SUN er det en viktig fordel med i-Planet at de interne systemene også kan finnes bak brannmurer. I motsetning til andre Internett-løsninger har i-Planet svært høy sikkerhet, fortsatt ifølge Sun. Systemets sikkerhetsnivå kan sammenliknes med et virtuelt privat nett (VPN), men kombinerer dette med en unik tilgjengelighet.

Ekstranett-ved-behov
Denne mulighet til raskt og enkelt skape et “ekstranett-ved-behov” er verdifullt for virksomheter som vil at deler av det interne nettet også skal kunne benyttes av partnere, leverandører eller konsulenter.

Annonse


Med i-Planet trengs ingen ekstra installasjon av programvare og ingen konfigurasjon av utstyr. Kommunikasjonen kan krypteres ved at en Java-applet lastes ned til klientstasjonen.

Benyttet internt
i-Planet støtter Solaris, Windows NT, Novell, MVS, IBM AS400/3270 og alle Unix-varianter.

i-Planet har vært benyttet internt i Sun lenge før det ble sluppet på markedet. Totalt benyttes programmet av cirka 10.000 fjernarbeidende Sun-ansatte. Det gjør at selskapet hvert år sparer cirka 80 millioner kroner i oppkoplingskostnader og support.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse