Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-salg til himmels

OSLO: PC-salget i Europa steg med 20 prosent første kvartal i år, mot 14,1 prosent på verdensbasis. HjemmePC-salget har fått det europeiske markedet til å eksplodere!

Dagligvarer

Ifølge analytikerne hos Dataquest, økte PC-salget i Tyskland med hele 34,6 prosent i første kvartal i år i forhold til fjoråret. I Tyskland ble det solgt 1,6 millioner PC-er.

Den største veksten var det Fujitsu som sto for, med en vekst på 46,9 prosent. Fujitsu har hatt kjempesuksess med salg gjennom tyske dagligvarekjeder. Da PC-ene dukket opp i reolene for første gang, kjøpte kundene 200.000 PC-er om dagen! Noe for Rimi?

Dell vokser kraftig
Dell PC-er er ikke å finne blant melk og frossenmat, men Dells markedsandel vokste likevel med 43 prosent i forhold til i fjor.

Siemens hadde en vekst på 33 prosent. Markedslederne Compaq og IBM hadde også betydelig vekst. Fjorårets nedgangstider (jfr. Asia-krisen) er nå avløst av optimisme.

Næringslivet sakker etter
Tyskland er Europas største PC-marked, fulgt av Storbritannia (vekst: 24 prosent, antall: 1,4 millioner), og Frankrike (vekst: 32 prosent, antall: 895.000).

I Tyskland økte salget av hjemme-PC-er med 109 prosent, mot 57 prosent for Europa sett under ett. PC-salget til næringslivet økte bare med 9 prosent.