Annonse


Utsetter raskere mobildata

Telenor Mobil skal øke hastigheten på overføring av data ved å innføre tjenesten HSCSD (High Speed Circuit Switched Data). I dag overføres data med en hastighet på 9,6 Kbps – begge veier. HSCSD gjør det mulig å motta data med 28,8 Kbps og sende data med 19,2 Kbps med en mobiltelefon.

Teknisk sett er det mulig å overføre oppmot 64 Kbps ved hjelp av HSCSD.

Ikke overbevist
NetCom vil ikke satse på denne teknologien. De vil heller gå for den betydelig raskere dataoverføringen GPRS fra 2. kvartal i år 2000.

– Jeg er ikke så overbevist om at det er lurt å hoppe på HSCSD, fordi det må utvikles mobiltelefoner og tjenester som gjør det attraktiv også for bedriftskunder, sier adm. direktør Terje Christoffersen i NetCom.

Annonse


Satser raskere
GPRS (General Packet Radio Service) kan gi en dataoverføringshastighet på opptil 170 Kbps.

– Dette vil bidra til en vesentlig økning av datatrafikken i mobilnettet, som nå utgjør bare fem prosent av trafikken. Dette vil imidlertid kreve både nye mobiltelefoner og dyre nettverksinvesteringer, sier Christoffersen.

NetCom satser på å tilby WAP-tjenester (Internett-tjenester) via mobiltelefon i løpet av denne sommeren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse