Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Britene får gratistelefon

TELEGRAM: GratisTel International, som står bak tilbudet om å ringe gratis mot å høre reklame, tar skrittet ut i Europa. Nå er det Storbritannia som står for tur.

I samarbeid med British Telecom lanseres tjenesten nå i Storbritannia, under navnet «BT Freetime». Testing av tjenesten vil skje på forsommeren, heter det i en pressemelding fra GratisTel.

300.000 abonnenter
I Sverige, Norge og Danmark har gratistelefonen allerede over 300.000 abonnenter. GratisTel har også rettighetene til Frankrike, Spania, Italia og Østerrike.

– Vår ambisjon er å nå ti millioner abonnenter på verdensbasis innen utgangen av år 2001. Avtalen med British Telecom er et viktig skritt på veien, sier adm. direktør Peter Landgren i GratisTel International AB i Stockholm.

En av de største
British Telecom er en av verdens største teleoperatører, med 20 millioner privatbrukere og 7,8 millioner bedriftskunder.

– Det er hyggelig at tjenesten sprer seg, og at vi kan bidra med erfaringene fra Norge når tjenesten skal bygges ut i det britiske markedet, sier Gisle Roll Ludvigsen, direktør for Gratistelefonen i Norge.

Ingen konkurranse
Etter at Telenor nylig besluttet å legge ned sin reklamefinansierte telefontjeneste er GratisTel alene på markedet i Norge.

GratisTel har omkring 80.000 norske brukere. Til høsten vil tjenesten bli forbedret både for publikum og annonsørene.

Stikkord: Mobil