Webwise

Annonse


Britene lærer om nettet

Webwise

10.000 mennesker daglig tar i bruk Internett for første gang i Storbritannia for tiden. Tallet på internettbrukere er totalt bortimot 11 millioner mennesker og økende, melder BBC News.

PC på puben
Det satses derfor på å gi nykomlingene opplæring i bruk av nettet. Kampanjen kalles Webwise og BBC Education står for opplegget.

Det går blant annet ut på å plassere ut PC-er på puber i supermarkeder etc. slik at alle kan lære seg grunnelementene i bruken av Internett.

Annonse


Kreativ nettbruk
Videre vil BBC ta i bruk både TV- og radioprogrammer, samt gi ut hele opplæringsprogrammet på CD-rom for å gjøre landets befolkning mest mulig internettkompetente, samt gi dem ideer om hvordan nettet kan brukes kreativt, til kommunikasjon, handel og kunst.

Men mye er selvsagt allerede lagt ut på nettet. Den som er interessert kan allerede nå gå inn på www.bbc.co.uk/education/webwise og gi seg selv et kurs.

Det begynner med grunnleggende nettkunnskaper, hvordan komme seg rundt, søker funksjoner, få lagt ut egne sider etc, og det hele fortsetter med kurs for viderekomne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse