Virusvegg

Annonse


Virus slo ut kommune

Virusvegg

– Dette er det desidert verste virusangrepet noen sinne, sier direktør Jan Kristensen i Norman ASA til Aftenposten etter at alle PC-ene i en kommune ble ødelagt og dataanlegget i tre oljeselskaper brøt sammen.

Fortvilte brukere
Norman ASA er Norges største på datavirusbekjempelse, og de fikk i går inn en lang rekke rapporter fra fortvilte databrukere.

Nærmere 2.000 PC-er i 100 bedrifter og virksomheter ble ødelagt, ifølge meldinger til selskapet. Trolig ble langt flere rammet.

Annonse


Sletter harddisken
Da de infiserte PC-ene ble skrudd på i går, satte viruset i gang med å slette hele harddisken. All verdifull informasjon forsvant.

Det er mulig å gjenopprette de tapte dataene etter at CIH har slettet de, men dette må gjøres av et spesialfirma og koster flere tusen kroner.

Verre enn ventet
– Vi hadde ventet et mildt angrep fra CIH etter at mange oppdaterte sin virusbeskyttelse da Melissa-viruset angrep for noen uker siden. Dette ble mye verre enn ventet, forteller Jan Kristensen til Aftenposten.

Viruset CIH er annerledes enn mer uskyldige virus som infiserer de fleste PC-er med jevne mellomrom. Det ble skapt av en taiwansk student i fjor vår, og er programmert for å slå til på årsdagen for Tsjernobyl-katastrofen, 26. april.

Spredd i rekordfart
Viruset har spredd seg i rekordfart over hele verden.

Vil du beskytte deg, kan du laste ned gratis beskyttelse fra selskaper som Norman og PDI Consult.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse