Red Hat 6.0

Annonse


Last ned Red Hat Linux 6!

Red Hat 6.0Denne etterlengtede oppdateringen av en av de ledende Linux-distribusjonene inneholder en rekke viktige forbedringer.

2.2.5-kjerne
Kjernen heter denne gangen ikke overraskende 2.2. En titt i RPM’ene viser at det er versjon 2.2.5 som ligger ved (vi har ikke testet pakken ennå). Den nye kjernen har støtte for en masse ny maskinvare, og har flere forbedrede funksjoner som gjør Linux til et mer robust og kraftigere operativsystem.

XFree kommer i versjon 3.3.3.1, som har støtte for de svært utbredte Matrox G100 og 200 grafikkortene. Dette skulle vel gjøre installasjonen av X greiere for mange.

Både KDE og Gnome
De færreste «vanlige» Linux-brukere har kanskje behov for symmetrisk multiprosessorstøtte, men derimot konstaterer vi at vi faktisk kan velge i de to konkurrerende grafiske brukergrensesnittene KDE og Gnome.

Mange er glade for denne muligheten, men kanskje kan det bli en hemsko for utbredelsen av Linux på kontormaskiner at det ikke enes om én standard, og at utviklere må ta hensyn til to noe ulike leire. På den annen side er det alltid sunt med litt konkurranse…

Full RAID
Listen over ny funksjonalitet er ikke slutt ennå. Red Hat nevner selv i sin pressmelding: Full RAID-støtte med hot swap (fint skal det være), direkte installasjon av programpakker fra nettet, nye oppstartsdisker, forbedret pakkehåndtering med mer. Se selv på http://www.redhat.com/corp/press/current_redhat60.html.

Last ned selv
Ønsker du å laste ned pakken selv bør du ha god tid og rask linje. På en vanlig ISDN-linje tar det et knapt døgn under optimale forhold…

Prøv på ftp://ftp0.sunet.se/pub/Linux/distributions/redhat/redhat-6.0/ for installsjonsfiler.

Komplette ISO image som kan brennes som en installsjons-CD kan du bl.a finne på:
ftp://paradigm.dhs.org/ (delt i 14MB-filer)
ftp://sunsite.uio.no/pub/linux/redhat-iso/ (komplett ISO-image)

Prisen på Red Hat-pakken i butikken blir fra 40 til 80 USD, og inkluderer 30 dager fri telefonhjelp, 3 CDer, installasjonsmanual og en guide for førstegangsbrukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse