Nilsson, Sven-Christer

Annonse


Ericsson med selvkritikk

Nilsson, Sven-Christer

Nilsson innrømmer at selskapet har brukt for lang tid på å sende nye modeller ut på markedet.

Dårlige tall
Tallene for første kvartal er nettopp kjent, og Nokia kunne melde om en vekst i overskuddet på 50 prosent første kvartal. Ericsson derimot halverte nesten sitt overskudd i samme periode.

Nokias aksjer steg med 11 prosent da nyheten ble kjent, Ericsson falt med 7,8 prosent. Nokia har satset mest på mobiltelefoni, mens Ericsson har satset mer på utstyr for dagens fastnett.

Annonse


Begge selskapene varsler nye og relativt rimelige mobiltelefoner på markedet, og Ericsson melder at de regner med økt mobilsalg til høsten. Nettavisen Total Telecom spår at Ericssons nye modeller vil møte hard konkurranse fra Nokia.

Nest størst
Ericssons Nilsson sier til den svenske storavisen Dagens Nyheter at selskapet har brukt for lang tid på å sende nye modeller ut på markedet, og at dette har hjulpet konkurrentene Nokia og Motorola.

– Selvfølgelig hadde det vært best om vi hadde kunnet sende ut de nye modellene for seks måneder siden, sier Nilsson. Han lover at til neste år vil selskapet være verdens nest største produsent av mobiltelefoner.

Tidlig ute
Nokia melder at nærmere 40 prosent av salget skyldes at brukere oppgraderer til nye modeller med nye muligheter.

Nokia mener også at man vil nå en milliard mobilbrukere allerede i år 2003. Dette er hele to år før selskapets tidligere prognoser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse