Deutsche T + T Italia

Annonse


Storfusjon klar torsdag

Deutsche T + T ItaliaOnsdag gjorde den tyske regjeringen det helt klart at den overhode ikke vil legge seg opp i forretningsdriften til et eventuelt nytt, tysk-italiensk teleselskap. Dermed var den siste barrieren for fusjonsplanene mellom Telecom Italia og Deutsche Telekom eliminert.

Olivetti gir seg ikke
Telecom Italia innrømmet allerede onsdag kveld at selskapet i prinsippet hadde godtatt fusjonen, som verdsetter Telecom Italia til 81 milliarder dollar. Utgangspunktet for at fusjonsplanene overhode ble aktuelle, var at Olivetti ville kjøpe Telecom Italia for 65 milliarder dollar.

Olivetti har imidlertid ikke gitt opp. Selskapets offisielle oppkjøpstilbud kommer denne uken, og Olivetti hevder at fusjonen med Deutsche Telekom overhode ikke gir noen synergieffekt for Telecom Italia.

180 milliarder
Markedsverdien av den nye teleoperatøren vil bli på anslagsvis 180 milliarder dollar. Plutselig blir altså fusjonsplanene mellom Telia og Telenor til en liten begivenhet i televerdenen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse