Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia dobler mobilsalget

OSLO: Nokias første kvartal vitner om at alt fortsatt går så det griner for toppsjef Joma Ollila og hans kolleger i Nokia. Salget økte 55 prosent og driftsresultatet 97 prosent.

For Nokia Mobile Phones gikk driftsresultatet opp hele 276 prosent.

Mobiltelefonene må ta mye av æren for Nokias rekordresultat i årets første kvartal: Omsetningen for mobiltelefondivisjonen gikk opp fra 1339 millioner EUR for et år siden til 2 577 EUR (om lag 21 mrd kroner) i første kvartal 1999 – en økning på 92 prosent.

Opp 276 prosent
Dette gjorde at resultatet for divisjonen gikk fra 164 millioner EUR (1,35 mrd kroner) til 616 millioner EUR (5.1 mrd kroner). Dette gir en resultatvekst på 276 prosent og gir Ollila god grunn til å være tilfreds:

– Veksten i mobiltelefonsalget overgikk markedsveksten på verdensbasis og vi forsterket ytterligere får plass som verdens ledende leverandør av mobiltelefoner, sier Ollila i en pressemeling i forbindelse med kvartalsresultatet.

Øker overalt
Nokias omsetning økte i alle markedsområdene. I første kvartal stod Europa for 57 prosent av nettosalget, Asia tok 23 prosent, og Nord- og Sør-Amerika tok 20 prosent. De fem største markedene er USA, Kina, Tyskland, England og Italia.

Selskapets totalomsetning i første kvartal var på 3 870 millioner EUR, en stigning på 55 prosent fra 2501 millioner i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet på 768 millioner EUR (6.33 mrd kroner) var en økning på 97 prosent fra 390 mrd EUR i fjor.

Stikkord: Mobil