Microsoft deles (Gates)

Annonse


Mørke skyer over Microsoft

Microsoft deles (Gates)

Selv Microsofts egne ser grunn til å dempe fremtidige forventningene etter de solide resultatene fra første kvartal.

Office 2000
Nå som Microsoft slipper den nye programvarepakken Office 2000 vil det gi klingende mynt i andre kvartal, men selskapet frykter at år 2000-krisen vil dempe veksten i andre halvår.

Microsofts finansdirektør Greg Maffei sa i følge Wall Street Journal at han regnet med at flere firmaer vil fryse IT-investeringene i siste halvår.

Annonse


Truet av Sun og Novell
Forsinkelsen av Windows 2000 har skapt bekymring for at konkurrentene Sun og Novell kan koble grepet.

I tillegg regner analytikere med at den voksende interessen for Linux og andre systemer med åpen kildekode vil dempe etterspørselen etter Windows.

Vekk med PC-en
Microsoft er livredd for å bli skviset ut av det eksploderende markedet for håndholdt datautstyr som Palm og Nokia Communicator osv.

I morgendagens set-top-bokser til TV-en kan Suns Java eller Linux bli like dominerende som Windows,

Velg selv
Selv på Microsofts hjemmebane, PC-en, er det flere maskinleverandører som flørter med operativsystemene Linux og Be. Det er ventet at flere snart vil tilby PC-er med to operativsystemer. Dette vil gjøre at du med enkelhet kan velge hva som passer deg best.

Den pågående rettssaken mot Microsoft for deres angivelige misbruk av markedsmakt bidrar heller ikke til å gjøre hverdagen mer forutsigbar for Bill Gates & Co.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse