Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny scanner ga 3 års fengsel

TELEGRAM: Den 22 år gamle studenten hadde kjøpt seg en scanner til PC’en. Den skulle testes. Det kostet tre års fengsel.

HP Scanner SJ4

Studenten lurte på hvor godt det nye utstyret var. Det førte til at han la en seddel i scanneren. Først en 200-seddel. Deretter en 500-lapp. Han kopierte begge sider nøyaktig og klippet sedlene til. Så dro han til en kamerat for å skryte av arbeidet.

Ballet seg på
Etter noen halvlitere øl ble de to kameratene enige om å gå på byen. I et gatekjøkken brukte de den første 500- lappen. Det gikk greit, og det ble startskuddet til flere svindler, som endte med at de to ble pågrepet, skriver Aftenposten.

Tre års fengsel er den laveste straffen for å forfalske penger. Men bare tre måneder ble gjort ubetinget. Resten av dommen ble gjort betinget, og med en prøvetid på to år.