Annonse


Teleselskap vil utenlands

Tele Danmarks nye direktør, Henning Vest, varsler i et intervju med Jyllandsposten at en vil satse milliardbeløp i utlandet allerede i år. Det er ventet at store investeringer vil komme i Norden som et svar på fusjonen mellom Telia og Telenor.

Øker prosentandel
I fjor stammet omlag 13 milliarder danske kroner, eller omlag 38 prosent av omsetningen fra selskapets virksomhet utenfor Danmark. Dette tallet varsler Vest at skal øke ved oppkjøp og ved å øke eierandeler der en allerede er inne.

Hans Kjær i Dansk Aktie Analyse mener at Tele Danmark i løpet av få år kan hente 75 prosent av en omsetning på 40 milliarder i utlandet. Kjær mener at en tydelig se Ameritechs påvirkning.

– For dem er Tele Danmark et brohode til markedene i Europa, og en kan vente raske krav om inntjening. Det er begrenset hvor lenge Tele Danmark kan svare at de er i en oppbyggingsfase, sier Kjær til Jyllandsposten.

Annonse


Større kontroll
Mobiltelefoni i Tyskland og Internett i Sverige er blant satsningsområdene.

Det varsles også at Tele Danmark vil ha større kontroll i selskapene en allerede er inne i.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse