Hotmail

Annonse


Hotmail får nytt ansikt

Hotmail

Microsoft har overtatt Hotmail, og gratistjenesten har vokst til over 40 millioner medlemmer. Bare siden desember har medlemsstokken vokst med 10 millioner. Konkurrenten Yahoo Mail vil ikke informere om sine medlemstall.

Fra Unix til NT
Veksten har medført heftig trafikk, og Microsoft har fått mye kritikk for at tjenesten ikke var dimensjonert til å håndtere volumet.

Microsoft har byttet ut Unix-serverne fra Sun med Windows NT-servere, men Hotmail nekter å opplyse om problemene skyldes overgangen til ny plattform.

Annonse


Vandrer rundt i MSN
Poenget med å tilby gratis e-post er selvfølgelig å få brukerne til å legge igjen penger i de andre delene av Microsoft Network (MSN).

Hotmail-sidene er nå blitt utstyrt med lenker til forskjellige MSN-tjenester, med tilbud om flybilletter, musikk og andre tjenester, samt nettsøk.

Bot for spam
Nye Hotmail foreligger nå også på fransk, tysk og japansk, og tjenesten har fått en rekke sikkerhetsfunksjoner.

Fra nå av vil Hotmail dessuten straffe de som sender spam, med en bot på 38 kroner per melding.

Adresser med kart
Hotmail inneholder nå også en ”brevpapirfunksjon” som kan pynte meldingene med forskjellige skrifttyper, grafikk og farger. En ”kartfunksjon” kopler adresseboken i Hotmail til kart fra MSN Expedia, slik at brukerne får kjøreanvisning til adressene. Funksjonen fungerer bare med amerikanske adresser.

Bill Gates har tidligere sagt at Hotmail skal utvides med kalenderfunksjoner og tilbud om fillagring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse