Nokia communicator 9110

Annonse


Windows CE oppgraderes

Nokia communicator 9110

Microsoft jobber med å utvikle to oppgraderinger til Windows CE 2.11. Den ene CE-oppgraderingen kalles Rapier, og er tenkt brukt i små håndholdte PC-er som betjenes med trykkfølsom skjerm.

Med Rapier håper Microsoft å gjøre CE-apparatene mer attraktive enn den konkurrerende markedslederen Palm fra 3Com.

Rapier i lommePC-en
Med Rapier i lommePC-en vil den vesle skjermen likne på en vanlig PC. Lettversjonene av Excel og Word som brukes i disse apparatene, vises med et nettleserliknende grensesnitt og forenkler dokumentredigering.

Annonse


Rapier skal være klar i løpet av året.

Cedar i mobiltelefonen
Den andre CE-oppgraderingen kalles Cedar. Den er beregnet på lommePC-er både med og uten tastatur. Cedar støtter sanntidsfunksjoner, og vil derfor også egne seg for kombinert lomme-PC/mobiltelefon.

Cedar, som lanseres neste år, er Microsofts våpen i konkurranse med operativsystemet Epoc som Nokia og Ericsson vil bruke i sine kombiapparater.

Cedar støtter dessuten Universal Plug and Play (UPNP), den nye Microsoft-teknologien som sørger for at apparater automatisk kopler seg til nettverket.

Retter feil
Microsoft jobber også med Microsoft Windows CE Services 2.3, en feilretting som skal løse konflikter med drivere og I/O-porter for brukere som kopler sammen PC-en og CE-en via serieporten.

Denne oppgraderingen skal være klar i andre halvår, forteller nyhetstjenesten CNET News.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse