Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia møter hindringer

STOCKHOLM: Telia Mobile mener at den finske teleoperatøren Sonera stikker kjepper i hjulene for Telias tilgang til å tilby landsdekning i Finland.

Telia Mobiles nett på det finske mobilmarkedet dekker i dag de tre byene Helsingfors, Åbo og Tammerfors.

For å kunne tilby nasjonal dekning har Telia Mobile forsøkt å få tilgang til de landsdekkende nettene som eies av de to finske operatørene Sonera og RadioLinja. Dette har Telia Mobile fått avslag på.

Hindrer fri konkurranse
– Vi anser dette som et forsøk på å hindre fri konkurranse, og klager forholdet inn til EUs konkurransemyndigheter, sier nestleder Lars Persson i Telia Mobile.

Telia Mobile har en stund kunnet tilby landsdekning i Finland til sine kunder ved at selskapet har fått tilgang til det sveitsiske selskapet Swisscoms roamingavtale med Sonera og RadioLinja.

Stengte nummer
Dette har nå Sonera satt en stopper for ved å stenge de nummer i Swisscoms nett som Telia Mobile skulle benytte seg av. Sonera henviser til tekniske problemer.

Telia Mobile hadde tidligere informert både EU og de finske myndighetene om at de ville benytte Swisscoms nett, og fått positiv respons fra begge hold.

Sonera er det dominerende selskapet på mobiltelefoni i Finland med en markedsandel på rundt 70 prosent. Telia Mobile anklager nå Sonera for å misbruke sin dominerende posisjon.

Stikkord: Mobil