Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia ekspanderer

TELEGRAM: Nokia har inngått avtale med tre nye GSM-kunder i Kina. Avtalen er verdt 40 millioner dollar eller ca 280 millioner kroner.

Avtalen innebærer leveranser av nytt GSM 900-utstyr til tre avdelinger av det statlige teleselskapet China United Telecommunications Corporations. Det er avdelingene i Indre Mongolia, Anhui og Gansu som nå får nytt utstyr, skriver Nokia i en pressemelding.

Kineserne foretrekker GSM-standarden for mobil telefoni. Det er allerede over 21 millioner GSM brukere i Folkerepublikken.

Har kontroll
Utstyret Nokia skal levere inkluderer blant annet mobile svitsjesentraler og basestasjoner, samt relaterte herligheter. Nokia skal også stå for leveranser av brukerservice, inklusive installasjon, teknisk support, nettverksplanlegging og optimalisering.

Den kinesiske staten slipper ikke kontrollen over produksjonsmidlene, for det er to av Nokias joint ventures i Kina som skal stå for leveransene, nemlig Bejing Nokia Hang Xing Telecommunications Systems Ltd, og Beijing Nokia Telecommunications Ltd.

Lite marked?
Nokia beskjeftiger mer enn 3.000 mennesker i Kina og har sju produksjonsenheter i landet.

Nettverkene Nokia tilbyr har allerede ti millioner abonnenter. Med en befolkning på over en milliard mennesker skulle markedet være stort nok.

Stikkord: Mobil