jenter&data

Annonse


Kvinnedatabase åpner i juni

jenter&data

Det er Kompetansesenter for likestilling som i samarbeid med Kilden, som driver informasjons- og dokumentasjonstjenester for kvinner og forskning, som står for utarbeidelsen av prosjektet. Dette forteller konsulent Kristin Bergersen ved Kompetansesenter for likestilling til ITavisen.

Statlig initiativ
Det er Arbeids- og administrasjonsdepartementet som har tatt initiativet til databasen. Oppgaven ble i utgangspunktet gitt til Kompetansesenter for likestilling.

– Men Kilden sto i ferd med å lage en egen datakatalog over kvinnelige forskere og for ikke å forvirre folk fant vi ut at vi skulle samarbeide, forteller Bergersen. Hun legger til at Kompetansesenter for likestilling på det daværende tidspunkt allerede hadde sett seg om etter samarbeidspartnere.

Annonse


3.000 navn
Databasen over kvinnelige sjefsemner vil maksimalt kunne inneholde opplysninger om 10.000 kvinner. Ved åpningen vil databasen inneholde 3.000 navn. En del av dem vil altså være forskere.

– Databasen vil gi opplysninger gjennom ulike søkermuligheter innenfor for eksempel bransje, virkeområder, kvalifikasjoner og utdanning, forteller Bergersen.

– Vi trenger et godt produkt for dem som ønsker å rekruttere kvinner til toppstillinger, fortsetter hun.

Likestillingshus
Bergersen opplyser også at Kompetansesenter for likestilling vil skape et likestillingshus sammen med Kilden og Likestillingsombudet.

Samlokaliseringen av disse tre institusjonene vil være effektiv fra 31. mai i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse