Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Palm V med 8 MB minne

TELEGRAM: Ved hjelp av blant annet en hårtørker har en japansk hacker klart å utvide minnet i en Palm V fra to til åtte megabyte. Nå tilbyr et selskap fra Silicon Valley den samme muligheten.

Palm V

Palm V, som i utgangspunktet ikke er mulig å oppgradere, har til nå bare hatt to megabyte minne. Men nå kan altså minnet utvides til åtte megabyte, melder nyhetstjenesten Wired News.

Ødelegg maskinen
Oppskriften for hvordan man skal gå frem for å øke minnet ble først offentliggjort på Internett av den japanske hackeren Toshio Kashiwagi.

I tillegg til den detaljerte informasjonen om hvordan man skulle gå frem var det også en advarsel: «Du bør forberede deg på å ødelegge maskinen.»

Kashiwagi brukte en hårtørker for forsiktig å smelte PC-ens deler fra hverandre. Etter å ha loddet på en ny RAM-brikke i maskinen brukte han superlim for å sette den sammen igjen.

Sørger for garanti
Electronic Fast Integration Group, et ingeniørselskap som holder til i Los Angeles, tilbyr oppgradering av minnet for 150 dollar (omkring 1.150 norske kroner).

– I det øyeblikket vi forandrer Palm V er ikke 3Coms garanti på maskinen gyldig. Derfor sørger vi for kundestøtten, sier John Warren i Electronic Fast Integration Group til Wired News.

Størst
Palm er størst på håndholdte PC-er både i Europa og i USA. De har 46,8 prosent av det europeiske markedet, ifølge analyseselskapet IDC.

Dataquest anslår Palms markedsandel i USA til å være hele 72 prosent.