Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Tele1 vil ha 1 milliard

Foto: Jørgen berner Ross

I februar fylte Tele 1 Europe kassen med 210 millioner, fra en emisjon i USA. Nå skal de prøve lykken i England, med en såkalt ”junk bond” (høyrisiko obligasjon).

London kaller
Leman Brothers skal legge ut en høyrisiko obligasjon på London-børsen i løpet av kort tid. Pengene skal brukes til å videreføre den ekspansive satsingen i Europa.

– Med en slik investering kan vi øke farten i Skandinavia, og i tillegg kan vi ekspandere utover i Europa, sier adm. direktør Pål Vegard i Tele 1 Norge til ITavisen.

Annonse


Selskapet fokuserer på å levere virtuelle nett, PBX og sentralbordtjenester. Tele 1 Europe retter seg i hovedsak mot mellomstore og store bedrifter via direktesalg.

Mobil vekst
Den 1. februar fikk Tele 1 Europe adgang til Telias mobilnett i Sverige. Den svenske Post- og Telestyrelsen ga Tele 1 Europe lov til å tilby GSM-tjenester, og det ble inngått en avtale med Telia Mobil.

Selskapet er allerede i gang med forhandlinger om å tilby mobiltjenester via Telenor Mobil.

– Vi vil tilby mobiltjenester i Sverige til høsten, og håper å kunne tilby mobiltjenester i Norge før årsskifte, sier Vegard til ITavisen.

Norske investorer
Tele 1 Europe startet opp i Sverige i 1995, og har i dag kontorer i Oslo, Bergen, Stockholm, Gøteborg, Malmö, Ørebro og København. Selskapet har over hundre ansatte, med hovedvekt i Sverige.

Den største eieren per i dag er Providence Equity Partners INC, men selskapet har også norske investorer som Fritas AS (Høegh invest) og Vesta.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse