Tele1 logo

Annonse


Tele1 utsetter mobilsatsing

Tele1 logo

Tele 1 Europe, som allerede har en avtale med Telia om videresalg av mobiltjenester, jobber for å levere mobiltjenester i Norge.

Tele 1 hadde ambisjoner om å lansere mobiltjenester i løpet av året, men mye tyder på at netteierne, Telenor og NetCom, tar seg god tid.

David blir Goliat
– Vi hadde håpet på å kunne tilby mobiltjenester i løpet av året i Norge, men innser at det nok kan drøye til ut på nyåret, sier adm. direktør Pål Vegard i Tele 1 Norge til ITavisen.

Annonse
Han mener at duopolistene, NetCom og Telenor, krever urimelige høye samtrafikkpriser.

– Prisen for å terminere trafikk fra fastnett til deres mobilkunder er over sluttkundepris. Jeg synes det er spesielt pussig at NetCom, som tidligere klagde over Telenors samtrafikkprising, nå gjør akkurat det samme mot oss som er utfordrer, sier han.

Svenskesuget
For å bøte på dette problemet sender (refiler red.anm) Tele 1, i likhet med NetNet, Netsource og mange andre teleleverandører, trafikken via Sverige, fordi internasjonale takster er lavere.

– Det er selvfølgelig ikke en ideel situasjon å måtte route trafikk via Sverige, som i prinsippet er mer kostbart enn å sende den direkte. Men jeg er foreløpig avslappet. Vi har ikke hastverk med å bli enig med Telenor og NetCom, sier Vegard.

Refiling i retur
For å få en avtale om leie av mobilnettet fra Telenor eller NetCom, vil denne bli knyttet opp mot refiling, slik at praksisen må endres på sikt. Telenor valgte tidligere å refile trafikk til NetComs nett før de ble enige om samtrafikkpriser, men etter at Post –og teletilsynet meglet i saken kom partene til enighet om pris og at refiling skulle opphøre.

– Jeg tipper at Telenor vil bruke sommeren til å utvikle en standardavtale, slik at de kan tilby mobiltjenester til flere aktører. Vi vil bruke samme svitsjeplatformsystem som i Sverige, slik at det ikke vil ta mange månedene fra en samtrafikkavtale til vi vil tilby mobiltjenester, sier Vegard til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse