Annonse


Munk med nyheter fra Kosovo

Fader Sava Janjic bruker Internett og e-post som sine nyhetskanaler. Han bor i et kloster i byen Decani like ved grensen til Albania, og dermed midt i krigssonen. Klosteret er 663 år gammelt, melder Wired News.

Informerer journalister
Gjennom hjemmesiden til klosteret på www.decani.yunet.com sender han regelmessig ut nyhetsbulletiner om situasjonen i området. Han benytter seg også av e-post, og har både diplomater, politikere og ikke minst journalister på postlisten sin, skriver Wired News.

Janjic blir dermed en aktiv kilde til informasjon når andre pålitelige kilder er tørket ut.

Kan kritisere Milosevic
Interesserte kan gå inn på klosterets hjemmeside og abonnere på tjenesten. I følge andre kilder kan Janjic tillate seg å være kritisk til president Milosevic, nettopp fordi han representerer den ortodokse kirken. Myndighetene tør derfor ikke røre ham.

Klosterets hjemmeside inneholder også mye opplysninger om den serbiske ortodokse kirken og historien om Kosovo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse