Telianor

Annonse


Ingen telefusjon denne uke

TelianorDet er fremdeles meningen å avslutte forhandlingene om fusjon mellom Telenor og Telia innen påske. Men det er ingenting som tyder på at noe blir underskrevet torsdag 25. februar. Mye tyder på at avgjørelsen ikke kommer før neste uke en gang

Styremøte i dag
Det var VG som torsdag satt i gang spekulasjonene om snarlig avtale, siden Telenor skulle ha ekstraordinært styremøte torsdag klokka 13:00, og regjeringen holdt sitt forberedende statsråd klokka 15.

Men i løpet av dagen ble det kjent, både i Stockholm og Oslo, at ingenting blir avgjort før helgen.

– Dere kan rolig slappe av i helgen, sa pressetalsmann Ivar Torvik i Samferdselsdepartementet til ITavisen.

– Offisielt vet vi like lite som alle andre, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til ITavisen.

Bekrefter
– Jeg kan imidlertid bekrefte at det blir avholdt et ekstraordinært styremøte i Telenor i dag, og at man der vil ta for seg status i forhandlingene mellom Telia og Telenor. Det vil imidlertid ikke komme noen kunngjøringer etter dette styremøtet. Det er eieren, det vil si Samferdselsdepartementet, som skal ta stilling til dette, sier Melgaard, som imidlertid innrømmer at han sitter med “fingeren på knappen” i forhold til det som skal gjøres når det kommer en avgjørelse.

Ordknappe
I Samferdselsdepartementet er man også meget ordknappe.

– Det er riktig at det forberedende statsråd torsdag ble avholdt klokka 15:30 i ettermiddag, mens det vanligvis finner sted klokka 11:00 hver torsdag, sier pressetalsmann Ivar Torvik i departementet til ITavisen.

– Årsaken til dette er imidlertid at det foregår såpass mye i Stortinget i dag at det var nødvendig å finne et nytt tidspunkt, så det har ingenting med fusjonen å gjøre, sier Torvik.

Svensk eller norsk påske?
Man skal kanskje huske på at begrepet “før påske” er annerledes i Sverige enn i Norge, siden Skjærtorsdag ikke er helligdag på den andre siden av Kjølen.

Så forhandlerne har fremdeles en uke på seg til å komme i mål.