Fjærevoll, Dag Jostein

Annonse


Ingen fusjon før fredag

Fjærevoll, Dag Jostein

Det er fremdeles meningen å avslutte forhandlingene om fusjon mellom Telenor og Telia innen påske. Men det er ingenting som tyder på at noe blir underskrevet torsdag 25. februar. Mye tyder på at avgjørelsen kommer fredag, og at avtalen undertegnes samme dag i Stockholm.

Styremøte i dag
Telenor skal ha ekstraordinært styremøte i dag klokka 13:00, og regjeringen holder sitt forberedende statsråd klokka 15:30 i dag. Så det er fremdeles mulig at det blir innkalt til fusjonsseremoni i Stockholm fredag.

– Offisielt vet vi like lite som alle andre, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til ITavisen.

Annonse


– Jeg kan imidlertid bekrefte at det blir avholdt et ekstraordinært styremøte i Telenor i dag, og at man der vil ta for seg status i forhandlingene mellom Telia og Telenor. Det vil imidlertid ikke komme noen kunngjøringer etter dette styremøtet. Det er eieren, det vil si Samferdselsdepartementet, som skal ta stilling til dette, sier Melgaard, som imidlertid innrømmer at han sitter med ”fingeren på knappen” i forhold til det som skal gjøres når det kommer en avgjørelse.

Ordknappe i departementet
I Samferdselsdepartementet er man også meget ordknappe.

– Det er riktig at det forberedende statsråd torsdag blir avholdt klokka 15:30 i ettermiddag, mens det vanligvis finner sted klokka 11:00 hver torsdag, sier pressetalsmann Ivar Torvik i departementet til ITavisen.

– Årsaken til dette er imidlertid at det foregår såpass mye i Stortinget i dag at det var nødvendig å finne et nytt tidspunkt, så det har ingenting med fusjonen å gjøre, sier Torvik.

– Men synes du det ville være fornuftig av ITavisen å bestille billetter til Stockholm fredag?

– Du er vel om lag den tiende journalisten som spør om akkurat det i dag, svarer Torvik.

– Jeg kan ikke svare noe på det, på samme måte som jeg ikke kunne svare den store, norske avisen som vekket meg klokka halv to i natt med samme spørsmålet. Vi får avvente utviklingen, men ingenting blir underskrevet i dag, sier han.

Svensk eller norsk påske?
Man skal kanskje huske på at begrepet ”før påske” er annerledes i Sverige enn i Norge, siden Skjærtorsdag ikke er helligdag på den andre siden av Kjølen.

Så forhandlerne har fremdeles en uke på seg til å komme i mål.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse