Nilsson, Sven-Christer9/6

Annonse


Ericsson sliter

Nilsson, Sven-Christer9/6

På generalforsamlingen måtte Ericsson-sjef Sven-Christer Nilsson medgi at første kvartal kommer til å bli dårligere sammenlignet med samme kvartal i fjor, og at første halvår blir dårligere enn ventet, melder Dagens Næringsliv.

Lavere resultat
Nilsson gjentok varselet om lavere resultat både for første kvartal og for første halvår, og i går falt aksjen 5,3 prosent til 180 kroner. Hittil i år har aksjen falt syv prosent.

– Nå har vi sett hvordan det har gått i løpet av årets to første måneder. Det viser seg at vår tidligere antagelse om et dårligere første halvår stemmer. Veksten i salget er dempet samtidig som omstillingskostnadene har økt, sier Nilsson til Dagens Næringsliv.

Annonse
Ikke heldig
Hittil har Nilsson ikke vært særlig heldig med sin ledelse av Ericsson. Ericsson har mistet tempoet i mobiltelefonsalget til tross for introduksjon av nye modeller som ikke kommer salg før i andre halvår.

Men hovedgrunnen til lavere mobilsalg er at Ericsson ikke har hatt telefoner i det billige prissegmentet, som konkurrenten Nokia.

Lysere bilde
Ved hjelp av styreformann Lars Ramqvist prøvde Nilsson å gjøre sitt beste for å male et lysere bilde av fremtiden.

Neste generasjons mobilsystemer starter ikke før 2002, og da regner Nilsson med at salget skal øke 20 prosent.

Øke andelen
Ericsson har fått fire kontrakter på sin nye mobiltelefonteknologi, GPRS. Ifølge selskapet er dette markedet verdt mellom 100 og 200 milliarder kroner.

Ericsson har i dag 40 prosent av dette markedet, men regner med å øke andelen, melder Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse