Bill Gates - bok2

Annonse


Bill Gates påsketriller?

Bill Gates - bok2Bokklubben Bedre Ledelse har kapret de norske rettighetene til Microsoft-guruens bok, som torsdag ble lansert for pressen. Egmont Hjemmets bokforlag hadde innhentet både Microsofts Group Vice President Jeff Raikes og jussprofessor Jon Bing til lanseringen. Boken utgis samtidig i 60 land.

– Kjøp tre til!
“Ledelse med tankens h@stighet” er nå å finne i norske bokhandlere til 378 kr, eller noe billigere i bokklubb. Innholdet finnes også på www.the-speed-of-thought.com.

Nettbokhandelen Amazon.com tilbyr den amerikanske utgaven “Business @ the Speed of Thought” og leseranmeldelser.

En leser skriver: “Fantastic! I liked this book SO well that I bought three more! You just can’t have enough Bill Gates Stuff around the house!”…

MS på bokturné
Samtidig som han promoterte sjefens bok ovenfor journalistene, benyttet Jeff Raikes også Norges-besøket til å møte bedriftsledere. Microsoft-direktøren har ansvar for internasjonal salgs- og kundestøtte, derunder identifikasjon og planlegging av nye forretningsmuligheter.

Jeff Raikes benektet at boken var ledd i et PR-fremstøt:

– Noen vil si at Microsoft har mye å lære om PR, men Bill ville bare dele sine tanker om det digitale nervesystem, og gi råd om hvordan bedrifter kan utnytte IT og sine informasjonsressurser. Det er blitt en praktisk bok med sjekklister for hva Bill mener bedriftene bør huske på, sa Raikes.

– Viktigere enn partiprogrammer!
Jon Bing, som oversatte Bill Gates’ første bok i 1995, syntes at den nye boka inneholdt mange spennende eksempler på IT-anvendelser.

– Det er en viktig bok. Når en dominerende bedriftsleder som Bill Gates deler sine tanker, så får det større innflytelse på samfunnsutviklingen, enn norske partiprogrammer!

50 nettlesere i 1993
Gates bok “The Road Ahead” fra 1995, ble kritisert fordi den ikke handlet om Internett. Bing mente at dette var etterpåklokskap:

– World Wide Web ble oppfunnet i 1991. I 1993 var 50 datamaskiner i verden utstyrt med nettleser, i 1998 var det 28 millioner. I den nye boka er Internett et sentralt tema, sa Bing, som likevel ikke syntes at boka var visjonær.

Toppen av isfjellet
Bing hadde ikke funnet ordet “kultur” i boka, og syntes at Gates opererte med et svært rasjonelt informasjonbegrep:

– Det er slik snusfornuftige bedriftsledere i styrerommene opplever informasjon, Informasjon kan være verdifull uten at den genererer penger, sa Jon Bing og siterte et dikt av Gene Dalby:

“Den som holder hodet over vannet, ser bare toppen av isfjellet.”

Nervesystem i Norge
Ole Tomm Seierstad fra Microsoft Norge syntes boken var verdifull med sine mange eksempler fra bedrifter og bransjer som har lyktes med sin IT-strategi:

– I Norge vil vi utbygge vårt digitale nervesystem for å få bedre kontakt med våre forhandlere, kunder og en million norske brukere med vår vesle stab på 50 personer, sa Seierstad.