Webtrends for Linux

Annonse


Webtrends sluppet for Linux

Webtrends for Linux

ERS for Linux/Solaris er en svært kraftig motor for kontinuerlig analyse av trafikk på store websteder, og en naturlig forlengelse av Webtrends’ tidligere produktlinje. Den, etter min mening, glimrende funksjonaliteten har vi tidligere sett på de tilsvarende NT/Windows-versjonene Webtrends Professional og Enterprise Suite.

Analyserer alt
Sentrale stikkord er støtte for klynger av tjenere, gjenkjenning og analyse av all verdens loggformater, og flotte skreddersydde rapporter i ulike formater (bl.a. HTML og MS Word). Intet nytt under solen, men nå endelig på en plattform som virkelig kan svelge millionvis av treff om dagen.

Kanskje kan vi med dette si at det markedsledende analyseverktøyet for servermåling av Internett-trafikk nå endelig er blitt voksent, med selskapets første rene unix-produkter.

Annonse


Høytstående representanter for Red Hat Software (Linux) og Sun Microsystems (Solaris) leverer også – ikke spesielt overraskende – stående ovasjoner på Webtrends’ Internett-sider.

Trenger flere verktøy
Dessverre er det fremdeles ikke støtte for tilpasning i forhold til logglinjene som dannes av lokale databaser og tilhørende cgi-skript. Så å si alle større nettsteder genererer dynamiske sider med ulike varianter av program og databaser.

Dermed trenger de fleste store nettsteder et annet verktøy i tillegg for å få nøyaktig oversikt over trafikken på sine ulike sider.

Blodpris
Når det gjelder prisingen av produktet bør Linux-entusiastene spenne sikkerhetsbeltet. De må ut med godt over 11.000 kroner.

Eneste trøst er kanskje at Solaris-eierne, som for så vidt er vant til å betale litt mer, må ut med svimlende 38.000 kroner. I tillegg kommer årsavtaler…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse