Palm V

Annonse


Palm leder lommePC-krigen

Palm VPalm er nemlig størst på håndholdte PCer både i Europa og i USA. De har 46,8 prosent av det europeiske markedet, i følge analyseselskapet IDC. Dataquest anslår Palms markedsandel i USA til å være hele 72 prosent.

En god toer
Bare engelske Psion klarer å måle seg med Palms markedsandeler, men da bare i Europa. Den engelske produsenten er på andreplass med en markedsandel på 29,7 prosent.

Men Psion er bedre posisjonert enn 3Com – gjennom Symbian, som er et samarbeidet med de største mobilprodusentene Ericsson, Nokia og Motorola (med flere) om å lage et felles operativsystem for “smarte” mobiltelefoner.

Torsdag lanserte Ericsson den første mobiltelefon basert på Psions operativsystem Epoc. I tilegg har SUN signalisert at de vil gi støtte for JAVA og JINI til Epoc.

Posisjonerer
Palm/3Com prøver også å posisjonere seg i forhold til mobilmarkedet. Forleden bekjentgjorde de et samarbeide med franske Alcatel om å utveksle teknologi.

De to samarbeidspartneren hevder dette vil avføde produkter allerede i slutten av dette året. Deres samarbeid skal være basert på et åpent forum for andre interessenter, og åpne standarder.

De andre
I USA er det IBM som innehar 2. plass, men markedsandelen er bare på seks prosent.

De andre merkene som kjemper om kundenes oppmerksomhet er blant andre Cassiopeia, Everex, Hewlett-Packard, Philips, Sharp og Texas Instruments.

Konkurrentene fordeler seg hovedsakelig på de tre operativsystemene Windows CE (Cassiopeia, Philips, Sharp m.fl.), Palm (Palm/Alcatel) og Epoc (Psion og partnere av Symbia

Duellantene fordeler seg igjen i to leire, de ene baserer seg på tastatur, mens den andre gruppen er pennbaserte med trykksensitive skjermer.