NeoPlanet

Annonse


Leken surfing med NeoPlanet

NeoPlanet

De som har prøvd den Microsoft Internet Explorer 5.0 vet allerede at det er mye å glede seg over. Av utseende er imidlertid nykommeren nesten prikk lik sin forgjenger. Hvis du vil oppleve et virkelig elegant grensesnitt, bør du ta en titt på nettleseren NeoPlanet.

Nye gardiner foran vinduet
NeoPlanet 2.0 er et slags skall som legger seg over Microsoft Explorer eller Netscape Navigator. Det er nesten som å henge flotte, nye gardiner foran vinduet. NeoPlanet oppgraderer grensesnittet, mens nettleserens underliggende funksjoner og innstillinger forblir uforandret.

Programmet er i tillegg helt gratis. Når du laster ned den 1,9 MB store filen, følger det med fire fargerike grensesnitt, sofistikerte søkeverktøy, e-postprogram, samt en modul som optimaliserer modemforbindelsen.

Annonse


Pastellplasma og haifinner
NeoPlanets hjemsted www.neoplanet.com byr i tillegg på en rekke alternative grensesnitt for ymse smak og humør. Akkurat nå bruker jeg Plasma med et pastellblått design som iMac-designerne sikkert ville ha elsket.

Tidvis bytter jeg lynkjapt til DriveIn som assosierer i retning av dollarglis med krom og haifinner, funkispreget Deco med perlemorsknapper, eller lekne Sketchy som ligner skriblerier på en serviett. Nettleseren har fått nytt liv, og jeg skulle bare ønske at resten av Windows var like fristende formgitt!

Funksjonelle kanaler
NeoPlanet har organisert 800 populære nettsteder i en kanalmeny til høyre i nettleseren. Kanalene er inndelt i News, Computers, Sports osv. Du kan lett lage egne kanaler, eller klikke og dra og supplere linkene med dine egne. Kanalene gjør bokmerkene lett tilgjengelige.

NeoPlanet er dessuten koplet til databasen Alexa Internet, som lister opp andre relevante nettadresser når du klikker på What’s Related-knappen.

Integrert med Outlook
Den fargerike nettleseren har også implementert teknologien RealNames: Tast inn stikkord som f.eks. “Dine Penger”, så finner den straks nettstedet.

Postprogrammet integrerer seg med Outlook Express og adresseboken i Internet Explorer 5.0-betaen, men her foretrekker jeg likevel den større funksjonaliteten i Outlook. Programmeringsfirmaet Bigfoot har foreløpig ikke fått NeoPlanet til å fungere sammen med Netscape Communicator 5.0, men med versjon 4.5 fungerer det utmerket.

Her finner du programmet: http://www.neoplanet.com/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse