deskill.

Annonse


Telenor skviser NetCom

deskill.

Telenor sparer ikke på budsjettet når de skal kapre markedsandeler. I påsken flesker de til med subsidier på opp til en tusenlapp per telefon.

Suksess
NetCom skapte blest da de begynte å selge mobiltelefoner og kontantkort gjennom utradisjonelle salgskanaler. Etter stor suksess med salg hos Rimi, fulgte de opp med salg hos ICA og nå også hos flere bensinstasjonkjeder.

Mye av grunnen til at NetCom endelig klarer å lever overskudd, skyldes nettopp det voldsomme kontantsalget. Dette vil ikke Telenor bli en passiv tilskuer til.

Annonse


Kontantkluss
Noe av grunnen til at Telenor ikke har kunnet følge opp NetComs kontantkampanjer skyldes at den tekniske plattformen ikke er godt nok utbygget.

RingKontant-samtaler sendes via en egen node (en slags RingKontant-sentral) i Telenors mobilnett. Da Telenor i fjor tilbød gratis SMS for kontantkunder taklet ikke systemet all trafikken..

– De (ungdom :red.anm) er utrolig fingerferdige, og helt gale når det kommer til GSM-tekst, sa administrerende direktør Stig Herbern i Telenor Mobil i fjor høst.

Telenor svarte da med å trekke tilbake tilbudet om gratis tekstmelding for kontantkort kunder! Som plaster på såret ble alle misfornøyde kunder tilbudt et gratis kontantkort.

Tar igjen
Da Telenor ikke kan satse like tungt på kontant NetCom, har de nå sett seg nødt til å skru opp subsidiene på vanlige abonnement. Normalt ligger dette på kun noen hundre kroner, fordelt på forhandlerprovisjon og produsentrabatt.

Informasjonsdirektør i Telenor Mobil Elisabeth Hegg Gjølme hevder at de tunge subsidiene av nye telefoner kun skyldes at de vil avlaste kapasiteten på 900-nettet.

Svarer ikke
NetCom har registrert Telenors påskeoffensiv med har ingen planer om å kaste seg på lasset.

– Vi er opptatt av å utvikle oss i takt med markedet, og tror ikke økte subsider er fornuftig på sikt, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom til ITavisen.

NetCom har normalt subsidiert hver telefon med 300 kroner, men legger til en hundrelapp i påsken.