Alcatel One og Palm V

Annonse


Vil smelte mobil og Palm

Alcatel One og Palm V

Onsdag bekjentgjorde teleprodusenten Alcatel at de skal samarbeide med 3Com om å lage håndholdte produkter som inkluderer både GSM-telefon og datamaskin. 3Com har i dag 72 prosent av markedet for de små håndholdte datamaskinene.

Klar utfordrer
Dermed blir den nye alliansen, som skal være åpen for flere aktører, en klar utfordrer til både Windows CE og Symbian/Epoc.

Sistnevnte er et initiativ fra mobilprodusentene Nokia, Ericsson, Motorola og lommedataprodusenten Psion, som har operativsystemet Epoc som grunnlag.

Annonse


Benekter krigserklæring
Men lederen for Alcatels konsumentdivisjon, Patrick Liot, benekter på spørsmål fra ITavisen at denne nye alliansen med 3Com er en krigserklæring mot Symbian.

– Dette samarbeidet mellom Alcatel og 3Com betyr ikke at vi i fremtiden avviser Symbian. Vi kan godt komme til å lansere produkter som et resultatet av det også, sier Liot.

Glamelding
For Microsoft er nok denne nye alliansen en gladmelding: Windows CE-motstanderne er splittet.

Bill Gates og hans folk har nemlig tatt et initiativ for å bringe CE inn i mobiltelefoner. Deres partnere er British Telecom og Vodafone.

Produkter
Alcatel og 3Com starter et forum som er åpent for alle markedsaktører inne tele– og databransjen. De ønsker å bygge på åpne standarder, som skal kunne benyttes like lett i en datamaskin som i en mobiltelefon – eller for den saks skyld også en vanlig telefon.

Denne nye alliansen forventer at samarbeidet vil avføde produkter allerede i løpet av inneværende år.

De ønsker også å samarbeide med Internett-tilbydere om å lage og tilby tjenester. Eksempler på slike tjenester kan være felles sentraler for tale– og e-postmeldinger, klipptjenester fra web og andre personlig telefonitjenester.