Motorola L7089

Annonse


Verdenstelefonene kommer

Motorola L7089

Man kan lure på i hvilken grad man egentlig har behov for trebånds mobiltelefoner, siden den amerikanske GSM 1900-standarden jo kun fungerer i noen ganske få stater i USA – og i resten av verden klarer man seg jo godt med GSM 900 og 1800.

Men man kan også se på det den andre veien: Omnitel og de andre amerikanske operatørene har tross alt et nedslagsfelt på ganske så mange millioner mennesker – og disse er avhengige av at telefonene deres fungerer på andre frekvenser i 1900-båndet hvis de skal kunne ta med seg telefonene sine ut av USA.

Først og fremst for amerikanere
Derfor er det vel mye som tyder på at trebånds «verdenstelefoner», som det blir stadig flere av, først og fremst er ment for det amerikanske markedet. De aller fleste nordmenn vil nok få sitt behov dekket av en vanlig, europeisk GSM-telefon.

Annonse


Trebåndstelefonene fortsetter likevel å komme. Nå er det Motorola som slår til, med en telefon som ble forhåndsvist på GSM World Congress i Cannes tidligere i vinter, og som ble offisielt lansert her på Cebit.

Nye funksjoner
Det er imidlertid ikke bare trebåndstilbudet som er interessant ved L 7089, som er navnet på den nye modellen.

I tillegg har telefonen flere funksjoner som Motorola etterhvert vil lansere på mange av sine kommende modeller – inkludert en kommende oppgradering av knøttlille v3688.

L 7089 er for eksempel den første Motorola-modellen med støtte for IrDA, slik at man kan kommunisere trådløst med PC for å sende e-post. Dessuten kommer den med stemmegjenkjenning, slik at man kan ringe uten å måtte bruke hender. Voice Note er Motorolas navn på funksjonen som gjør det mulig å diktere korte notater til telefonen.

Liten, men ikke minst
Motorola L7089 veier 108 gram og er følgelig ikke den letteste telefonen på markedet.

Målene er 130 x 46 x 24,5 cm, og telefonen har taletid på 120 – 210 minnutter og standbytid på 40 – 150 minutter med standard Lithium Ion batteri. Den leveres i to farger, som Motorola har døpt «classic black» eller «sea blue».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse